pražené musli

Snídaňové (vytvořil*a Fons Beníšky)
vegetariánské
název množství (na 1.0 porcí)
Ovesné vločky 111 gramy
Mléko 111 mililitry
Máslo 28 gramy
Strouhaný kokos 11 gramy
Čokoláda 11 gramy
Slunečnicová semínka 5.6 gramy
Rozinky 5.6 gramy
Oříšky 5.6 gramy
Dýňová semínka 5.6 gramy
jogurt bílý velký 1kg 0.1 kusy
Koření - skořice mletá
Lněná semínka 5.6 polévkové lžíce
Med 0.6 polévkové lžíce

návod k přípravě

Rozpustit máslo, přidat semínka a nechat opražit. Široké dno použité nádoby pokryjte vrstvou ovesných vloček a zahřívejte konstantním mírným plamenem. Pak strouhaný kokos, rozinky, oříšky. Skořici nepražte dlouho. Po eliminaci vlivu konstantního mírného plamenu rozmíchejte dvě lžíce medu. Med doposud sypkou hmotu spojí, vytvoří lákavé hrudky, zvláční. Stačí ho trošku.

Upražit musli do optimálna trvá docela dlouho (20 min), ale spálit se dá i během pěti sekund nepozornosti. Vyzkoušeno. Jestli nevěříte, můžete si to taky zkusit. Už to vyzkoušel kde kdo…

úkoly

název popis dnů před vařením
upražit musli upražit musli dle receptu 2

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti