hladká ančka

Polévka (vytvořil*a Fons Beníšky)
vegetariánské
název množství (na 13.0 porcí)
Voda 3.2 litry
Brambory 1.6 kilogramy
Mléko 650 mililitry
Sušené houby 181 gramy
Mouka - hladká 181 gramy
Vejce slepičí 3.6 kusy
Ocet
Koření - kmín 9 lžic
Sůl 9 lžic

návod k přípravě

Houby propláchneme horkou vodou. Brambory nakrájíme na kostičky a vsypeme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a propláchnuté houby a vaříme zhruba 20 minut, až brambory téměř změknou.

V hrnku s mlékem rozšleháme 3 vejce s moukou, mírně osolíme a opatrně vlijeme do vroucí polévky. Přidáme rozšlehaná zbylých 6 vajec a necháme ještě 2 minuty vařit. Dochutíme octem.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti