DSCF3588.jpg

šoulet

Hlavní jídlo (vytvořil*a Fons Beníšky)
název množství (na 13.0 porcí)
Sekaná 903 gramy
Hrách 722 gramy
Kroupy 542 gramy
Cibule 361 gramy
Sádlo 90 gramy
Česnek [palice] 0.7 kusy
Koření - majoránka, sušená hodně

návod k přípravě

Král krkonošských chalup. Neskonalou lahodnost této směsi obyčejných věcí dodává magická ingredience - domácí vyškvařené sádlo.

Zvlášť uvařte předem namočený hrách, zvlášť kroupy. Pro plnou chalupu lidí stačilo kilo hrachu a necelé kilo krup. Na větším než malém množství sádla osmahněte cibulku. Anebo také kostky uzeného či slaniny. Všechno to promíchejte spolu s pytlem majoránky a kvanty lisovaného česneku. Rovnoměrně rozvrstvěte v pekáči, navrch přidejte pro jistotu několik lžic sádla. Pokud by vám směs připadala už dost mastná, přidejte také několik lžic sádla; v takovém případě ale smíte použít menší lžíci. Horká trouba si poradí se zbytkem procesu. Pečte do lehce křupavého povrchu.. 

úkoly

název popis dnů před vařením
namočit hrách namočit 2 kg hrachu do dostatečného množství vody 1

galerie

DSCF3588.jpg
zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti