Boloňské špagety

název množství (na 13.0 porcí)
Těstoviny - špagety nebo vrtulky 3.2 kilogramy Na táboře doporučuji radši vrtulky
Maso - hovězí mleté 1.9 kilogramy Lze použít i vepřové, nebo mix
Sýr - Eidam 30% 325 gramy
Rajčatový protlak 6.5 kusy kus = 150g
Cibule [kus] 3.2 kusy
Bujón - hovězí 2.6 kusy Kus je myšlen jako kostička
Kečup 1.3 kusy Na zahuštění a dochucení
Voda Na rozmíchání bujónu - minimální množství (aby to zas neplavalo)
Olej slunečnicový Na osmažení masa (flaška stačí)
Mouka - hladká Na případné zahuštění
Koření - paprika sladká, mletá Tak, aby maso bylo zasypáno po povrchu
Koření - paprika pálivá, mletá Lze použít chilli mleté
Česnek [palice] Množství podle chuti
Koření - oregano
Koření - bazalka mletá
Hlavní jídlo

(vytvořil*a Luke - 14ka)

návod k přípravě

Na oleji orestujeme mleté maso. Jakmile se trochu zatáhne, přidáme předem orestovanou cibulku a posypeme povrch paprikou. Promícháme důkladně s olejem a přidáme česnek. Na maso vyklopíme rajčatový protlak a promícháme. V troše teplé vody si rozmícháme hovězí bujón a nalijeme ho na maso s protlakem. Důkladně zamícháme, a přidáme koření podle chuti. Omáčku potom zahustíme kečupem a pokud je i tak stále řídká, přidáme mouku, kterou sypeme postupně do omáčky. (protože je omáčka řídká, nemusíme mouku rozmíchávat napřed ve vodě). Mezi tím si uvaříme špagety (na tábory doporučuji spíše vrtulky), které nesmíme zapomenout osolit a prolít olejem (aby se neslepily). Hotové jídlo můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem.

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky