Cizrna na paprice (Ii)

Hlavní jídlo (vytvořil*a Irena Marková Ii)
název množství (na 10.0 porcí)
Cizrna - v nálevu 1 kilogramy 400g i s nálevem, pevného podílu bývá tak 240g
knedlík houskový 600 gramy
smetana na vaření 400 mililitry
Olej slunečnicový 100 mililitry
Mouka - hladká 50 gramy
Koření - paprika sladká, mletá 5 gramy
Paprika červená [kus] 2 kusy
Mrkev [kus] 2 kusy
Cibule [kus] 1 kusy
Sůl

návod k přípravě

Jak na to?

  • Na rozehřátém oleji restujte dozlatova nakrájenou cibuli s najemno nastrouhanou mrkví. Mezitím si oloupejte rajče – v misce ho zalijte vroucí vodou, po minutě půjde slupka snadno sloupnout. Směs na pánvi osolte, přidejte nakrájené rajče a dále restujte.
  • Vmíchejte papriku a zaprašte moukou. Opět krátce orestujte. Přidejte bujon, vodu, smetanu a na nízkém plameni poduste do změknutí zeleniny (asi 15 minut). Rozmixujte dohladka.
  • Do směsi vložte cizrnu a nechte společně prohřát.

Tip: Podávejte s těstovinami, bramborovými nočky nebo s houskovým knedlíkem. 


https://www.countrylife.cz/cizrna-na-paprice

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti