Kyselo

název množství (na 13.0 porcí)
Brambory 1.3 kilogramy
kvásek 520 gramy
smetana ke šlehání 260 mililitry
Sušené houby 130 gramy
Máslo 130 gramy
Vejce slepičí 10 kusy
Cibule [kus] 2.6 kusy
Pažitka
Koření - pepř černý
Koření - kmín
Sůl
Polévka

(vytvořil*a Fons Beníšky)

návod k přípravě

Chlebový kvásek namočte do studené vody, promíchejte a nechte alespoň hodinu odstát. Uvařte brambory, nechte je vystydnout a poté je nakrájejte na kousky. 
Ke kvásku přidejte sůl, kmín a houby a vše vařte, dokud nevznikne hustá a lesklá směs. Do směsi poté přidejte vodu. Nakrájejte cibulku, osmažte ji dozlatova a přidejte vejce. Vejce připravte míchaná, lehce syrová. Poté vejce vmíchejte do směsi s houbami. Přidejte brambory, na talíři polévku posypte čerstvou pažitkou a nezapomeňte ji opepřit. 

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky