Dhal z červené čočky

Polévka (vytvořil*a Arnoštka)
vegetariánské veganské bez laktózy
název množství (na 13.0 porcí)
Červená čočka 1.3 kilogramy
Mrkev 1.1 kilogramy
Rajčata 722 gramy
Cibule 260 gramy
sýr gouda 217 gramy
Slunečnicová semínka 130 gramy
protlak 130 gramy
Máslo 43 gramy
Česnek [palice] 0.7 kusy
Chléb [bochník] 0.7 kusy
Zázvor 0.4 kusy
Olej slunečnicový
Koření - skořice mletá
Koření - římský kmín
Koření - kurkuma
Koření - kmín
Celer řapíkatý 1 svazek
Sůl
Shiitake prach

návod k přípravě

Cibulku nadrobno, lehce osmažit na oleji

Přidat nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek,koření, ještě asi 2 minuty nechat opékat.

Přidat nahrubo nastrouhanou mrkev, zprudka opéct 1 minutu.

Mezitím opláchnout čočku (dokud je voda bílá, oplachovat dál), nasypat pak do hrnce, přidat rajčata a asi litr vody (tak, aby bylo vše ponořeno); necháme vařit, přidáme nakrájený celer, než čočka změkne, kontrolujeme a přiléváme vodu, je-li jí málo.

Na konci dochutíme solí a posypeme semínky.

Chleba zapečeme s máslem, storuhaným sýrem a lehce posypaným kořením.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti