název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
rajčata | 1 kilogramy | |
Kuskus | 780 gramy | |
Cizrna - v nálevu | 650 gramy | scedit |
Koření - tymián | 38 gramy | |
Koření - římský kmín | 38 gramy | |
červená cibule | 3.4 kusy | |
Okurka [kus] | 2.7 kusy | |
Citrony [kus] | 1.4 kusy | |
Koření - pepř černý | ||
Olej olivový | 27 polévkové lžíce | dá se nahradit jakýmkoliv neutrálním olejem - spíše měřme podle potřeby |
Sůl |
1. Rajčata, cibuli (nadrobno) a okurku nakrájíme.
2. Do hrnce dáme olej a cibuli a necháme ji změknout, pak přidáme tymián, sůl a kmín. Po cca 2 minutkách přidejte rajčata a nechte změknout a trochu podusit. Přihoďte i sceděnou cizrnu a ochuťte citrónovou šťávou (i kůrou, solí, pepřem a olejem).
3. Podáváme s kuskusem a okurkou (za studena i tepla)