Špagety s boloňskou/rajčatovou omáčka

název množství (na 36 porcí)
Špagety 4 kilogramy
Rajčata 2 kilogramy dá se nahradit konzervami protlaku s kousky rajčat
Sójové nudličky 900 gramy granulát
Parmezán 600 gramy
Mrkev [kus] 30 kusy
Lilek [kus] 9 kusy
Cuketa [kus] 9 kusy
Cibule [kus] 9 kusy
Sójová omáčka 0 mililitry 12 plž
Koření - nové koření 0 gramy
Koření - majoránka, sušená 0 gramy
Koření - bobkový list 0 kusy
Česnek [stroužek] 18 stroužek
Hořčice - plnotučná 6 polévkové lžíce
Koření - oregano 0 čajové lžičky
Olej olivový
Hlavní jídlo

(vytvořil*a Fons Beníšky)

návod k přípravě

Sójový granulát smíchejte se sójovou omáčkou, hořčicí, majoránkou, oregánem a 100 ml (pro 6 porcí) oleje a zalijte vodou do ponoru. Osolte a přidejte bobkový list, nové koření a pepř. Vařte asi 15 min doměkka, sceďte a nechte okapat.

Ve velkém hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a orestujte na ní najemno pokrájenou šalotku, česnek a nadrobno nakrájenou mrkev približně 10 minut, dokud cibule nezesklovatí. a mrkev trochu nezměkne.

Přidejte na malé kostičky nakrájený lilek a cuketu a nechte na mírný stupeň restovat dalších 20-30 minut. Občas zeleninu promíchejte, aby se nepřichytávala ke dnu hrnce. Přidejte sójový granulát.

Vmíchejte rajčatovou pastu, sušené (mražené nebo čerstvé, pokud máte) oregano. Zamíchejte a po minutě až dvou přidejte sterilovaná rajčata.

Do hrnce přidejte vývar a bobkový list a nechte alespoň 45 minut probublávat. Občas omáčku promíchejte.

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky