Květáková polévka

Polévka (vytvořil*a Buky)
název množství (na 13.0 porcí)
Mouka - hladká 87 gramy cca
Máslo 87 gramy cca
Mrkev [kus] 1.7 kusy
Petržel 1.3 kusy
Květák 1.3 kusy
Cibule 1.3 kusy
Celer 0.1 kusy 1/4

návod k přípravě

Postup

Nakrájíme zeleninu na malé kousky. Květák oloupeme a oddělíme jednotlivé hlavy od sebe. Do vroucí osolené vody dáme uvařit květák a necháme změknout. Vedle osmažíme cibuli a zeleninu. Přidáme vodu a koření. Měkký květák vyndáme z vody a nakrájíme na malé kousky a dáváme do polévky. Nakonec uděláme jíšku. Tu pak vložíme do polévky a chvíli povaříme. Koření: Drcený kmín, sůl, pepř, muškátový oříšek. 

Jíška: Rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Jíšku děláme světlou, tedy jakmile začne chytat hnědou barvu, již je pozdě. 

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti