název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
Cibule | 186 gramy | |
Olej slunečnicový | 111 mililitry | |
rýže | 9.7 kusy | masové |
sklenice s mrkví | 1.5 kusy | |
rýže | 1.5 kusy | vegetar. |
kukuřice plechovka, větší | 1.5 kusy | |
hrášek plechovka, větší | 1.5 kusy | |
kyselé okurky | 0.4 kusy | 1-2x dle velikosti |
Kečup |
vege - než přidáte maso do hrnce odebrete trochu té zeleninové směsi do jiného hrnce a pak nezapomeňte tam dát 1-2 pytlíky rýže, než je všechny vykydnete do hrnce s masovou směsi
Postup
1. Zvlášť vaříme rýži ve velkém hrnci - může být trochu lepivá (v hrnci se pak bude michat vše dohromady - je třeba aby byl velký)
2. Nakrájíme cibuli, otevřeme všechny plechovky, které potřebujeme
3. V masových plechovkách pokrájíme maso na menší kousky Ize přímo v plechovce nožem
4. Z plechovek a sklenic se zeleninou slít šťávu (do rizota ji nedávat)
5. Ve středním hrnci osmahneme cibuli dozlatova - nepřípálit, potom přidáme zeleninu, osolíme, opepříme (většinou přidáváme i bylinky - provensálské nebo bazalku) a necháme trochu prohř át a změknout
6. Když je zelenina měkká, přidáme maso a směs pořádně promícháme, maso necháme rozmělnit na malé kousky.
7. Mezitím slijeme uvařenou
rýži, vysypeme ze sáčků do hrnce, v kterém se vařila a smas masa a zeleniny k rýží přidáme a pořádně promícháme (lépe ve dvou - jeden drží hrnec, druhý míchá - ne nutně na kamnech, ať se to zbytečně nepřipálí)
8. Pak už jen dochutit.