název | množství (na 1.0 porcí) | |
---|---|---|
vepřová kýta | 114 gramy | |
Strouhanka | 71 gramy | |
Olej slunečnicový | 57 mililitry | 2-3l |
Mléko | 57 mililitry | |
Mouka - polohrubá | 29 gramy | |
Vejce slepičí | 0.3 kusy | |
Koření - provensálské | ||
Koření - pepř černý | ||
Koření - majoránka, sušená | ||
Bazalka | ||
Sůl | ||
česnek koření |
Vege verze - koupila bych aspon malý květák nebo brokolici, k tomu nastrouhala mrkev, hrášek v plackách není ideál + vejce+ strouhanka/mouka+mléko+koření + Okurka na salát 8x 2 (nebo 2-3 staré rohlily-joontam pilny)
Postup
1. Maso nakrájet, osolit, opepřit a poklepat (nejrychlejší je všechno maso si rozložit na velký vál, najednou vše osolit-pepřit a rozklepat, potom vše otočit na druhou stranu a znova)
2. Připravit si hrnce/mísy na trojobal (hladká mouka, strouhanka, vejce + mléko)
3. Vejce ředit mlékem (bohatě stačí a je to levnější varianta) + trochu osolit.
4. Všechno maso obalit v trojobalu.
5. Na kamnech ve velkých hrncích rozpálit olej v dostatečné vrstvě, smažit dostatečně z obou stran (ne moc zprudka, aby se maso udělalo v celé tloušťce).
6. Hotové řízky schovávat v hrnci s pokličkou