Bramborový guláš

název množství (na 20 porcí)
Voda 6 litry
Brambory 3.5 kilogramy
Klobása/točený salám/špekáček 10 kusy Podle chuti (na 20 porcí cca 10 ks)
Brambory [kus] 8 kusy Na zahuštění místo mouky
Cibule [kus] 5 kusy Velké
Česnek [stroužek] 10 stroužek
Olej slunečnicový cca 8 lžic na 20 porcí
Koření - pepř černý
Koření - paprika sladká, mletá 7,5 lžičky na 20 porcí
Koření - paprika pálivá, mletá 2,5 lžičky na 20 porcí
Koření - majoránka, sušená
Koření - kmín
Chléb [bochník] Podle velikosti a počtu porcí
Sůl
Hlavní jídlo

(vytvořil*a Luke - 14ka)

návod k přípravě

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Mezitím klobásky nebo jinou uzeninu nakrájíme na kostičky. Vložíme ji k cibulce a pár minut restujeme. Přidáme trochu drceného kmínu, sladkou a pálivou papriku a necháme zpěnit. Vše zalijeme vodou, přidáme oloupané a na větší kostičky nakrájené brambory. Guláš vaříme do změknutí brambor. Guláš zahustíme najemno nastrouhanými bramborami a vaříme do většinového rozvaření nastrouhaných brambor (Můžeme je přidat zároveň s bramborami na kostičky). Nakonec dochutíme majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky