Langoše / vdolky

název množství (na 8 porcí)
Mouka - hladká 500 gramy
Mléko 400 mililitry
Sýr - Eidam 30% 250 gramy
Kvasnice 50 gramy
Šlehačka ve spreji 1 kusy
Kečup 1 kusy
Česnek [palice] 1 kusy
Kakao
Cukr řepný, bílý Lžička
Sůl stačí špetka
Marmelády
Hlavní jídlo

(vytvořil*a Luke - 14ka)

návod k přípravě

Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka (pokud je jedno tvar, tak je prostě rozřežeme nožem). Ty necháme ještě 10 minut vykynout. V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova. Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku a doplňujeme vybranými surovinami - sýr, česnek, kečup, nebo na sladko marmeláda, povidla, šlehačka, kakao. Lukeho typ: Pokud budete dělat více porcí, nechte kynout vždy množství na jednu kostku droždí v samostatné nádobě. Pokud bychom dělali jedno obří těsto, co kyne v jedné obří nádobě, tak je velké riziko nevykynutí.

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky