Kopečkové rizoto

název množství (na 20 porcí)
vepřová plec (ale může být i kuřecí maso) 2.5 kilogramy
Rýže 2.5 kilogramy
Kukuřice 750 gramy
Hrách 750 gramy
Sýr - Eidam 30% 500 gramy
Mrkev [kus] 10 kusy
Cibule [kus] 10 kusy
Bujón - kuřecí 4 kusy
Olej slunečnicový
Koření - pepř černý
Koření - paprika sladká, mletá
Koření - kmín
Sůl
Hlavní jídlo

(vytvořil*a Luke - 14ka)

návod k přípravě

Rýži uvařte v osolené vodě na skus. Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte, česnek nasekejte a maso nakrájejte na kostky. V hrnci rozpalte olej, orestujte cibuli až dohněda, pak přidejte drcený kmín a osmahněte. Vmíchejte česnek, orestujte a nakonec přidejte maso. Osolte, opepřete a restujte. Jakmile maso vypustí šťávu, podlijte troškou vody a zase redukujte. Pak vmíchejte papriku, mrkev a restujte. Zase podlijte vodou, snižte teplotu a za sem tam zamíchání zase redukujte šťávu. Nakonec vmíchejte uvařenou rýži, kukuřici, hrášek a zalijte vývarem (bujón ve vodě). Vše promíchejte.

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky