název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
pasírovaná rajčata | 1.3 kilogramy | |
Těstoviny | 1.1 kilogramy | |
Maso - hovězí mleté | 1.1 kilogramy | |
Mrkev | 433 gramy | |
Celer řapíkatý | 433 gramy | |
Cibule [kus] | 3.5 kusy | |
Rajčata [kus] | 2.6 kusy | |
rajčatový protlak | 1.7 kusy | |
bujón - hovězí | 1.3 kusy | dle chuti... popř. vývar. |
Česnek [palice] | 0.9 kusy | |
koření - oregáno | 0.4 kusy | |
koření - bazalka | 0.4 kusy | |
Olej slunečnicový | ||
Koření - pepř černý | ||
Sůl |
Uvaříme těstoviny dle návodu…
Cibuli a stroužky česneku oloupeme. Mrkev omyjeme a oškrábeme. Řapíkatý celer omyjeme. Mrkev, cibuli, řapíkatý celer nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky. Cibuli, orestujeme na oleji do zesklovatění. Poté přidáme česnek, mrkev a řapíkatý celer, orestujeme. Přidáme mleté maso, osolíme ho a opepříme, promícháme, aby se kousky od sebe oddělovaly.
Přidáme rajčatový protlak, pasírovaná rajčata. Pečlivě promícháme, zarestujeme a přidáme krájená rajčata.
Poté přilijeme vývar podle potřeby. Jen tolik, aby se maso se zeleninou mohlo dusit.
Osolíme a opepříme, ochutíme oregánem. Přikryté a na mírném ohni dusíme doměkka. Občas promícháme, dochutíme bazalkou. Servis…