Boloňské těstoviny

Hlavní jídlo (vytvořil*a Bouky)
název množství (na 13.0 porcí)
pasírovaná rajčata 1.3 kilogramy
Těstoviny 1.1 kilogramy
Maso - hovězí mleté 1.1 kilogramy
Mrkev 433 gramy
Celer řapíkatý 433 gramy
Cibule [kus] 3.5 kusy
Rajčata [kus] 2.6 kusy
rajčatový protlak 1.7 kusy
bujón - hovězí 1.3 kusy dle chuti... popř. vývar.
Česnek [palice] 0.9 kusy
koření - oregáno 0.4 kusy
koření - bazalka 0.4 kusy
Olej slunečnicový
Koření - pepř černý
Sůl

návod k přípravě

Uvaříme těstoviny dle návodu… 

Cibuli a stroužky česneku oloupeme. Mrkev omyjeme a oškrábeme. Řapíkatý celer omyjeme. Mrkev, cibuli, řapíkatý celer nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky. Cibuli, orestujeme na oleji do zesklovatění. Poté přidáme česnek, mrkev a řapíkatý celer, orestujeme. Přidáme mleté maso, osolíme ho a opepříme, promícháme, aby se kousky od sebe oddělovaly.

Přidáme rajčatový protlak, pasírovaná rajčata. Pečlivě promícháme, zarestujeme a přidáme krájená rajčata.

Poté přilijeme vývar podle potřeby. Jen tolik, aby se maso se zeleninou mohlo dusit.

Osolíme a opepříme, ochutíme oregánem. Přikryté a na mírném ohni dusíme doměkka. Občas promícháme, dochutíme bazalkou. Servis…

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti