název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
Voda | 3 litry | |
Červená čočka | 650 gramy | |
párek | 433 gramy | |
Mouka - hladká | 260 gramy | |
Cibule | 217 gramy | |
Sádlo | 108 gramy | |
Česnek [palice] | 0.4 kusy | |
Koření - pepř černý | ||
Koření - paprika sladká, mletá | ||
Koření - majoránka, sušená | ||
bujón - hovězí | ||
Sůl |
Čočku propláchneme, zalijeme dostatečným množstvím vody a uvedeme do varu. Vaříme téměř doměkka a pokud je třeba, doléváme horkou vodu.
Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli do růžova, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Nakonec do jíšky vmícháme mletou papriku.
Za stálého prošlehávání metličkou jíšku zalijeme vodou a uvedeme do varu. Osolíme, přidáme mletý pepř a zvolna vaříme 20 minut.
Ke konci varu přidáme prolisovaný česnek, uvařenou čočku a na kolečka nakrájené párky. Ještě krátce provaříme a dochutíme majoránkou, kořením....