název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
Maso - vepřové | 1.7 kilogramy | |
rýže | 867 gramy | |
Mrkev [kus] | 3.5 kusy | |
Pórek [kus] | 2.2 kusy | lze nahradit jarní cibulkou |
Cibule [kus] | 2.2 kusy | velká |
mražená čínská zelenina | 1.7 kusy | |
Sójová omáčka | 0.4 mililitry | |
koření na Čínu | 0.4 kusy | |
Olej slunečnicový | ||
Koření - pepř černý | ||
Sůl |
Kýtu očistěte a nakrájejte na nudličky. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Pórek a mrkev umýt a nakrájet na kolečka. Dejte vařit rýži. Na hlubší pánvi rozpalte olej, přidejte do něj vepřové nudličky a za stálého míchání je prudce opékejte tak dlouho, dokud se maso nezatáhne. Maso osolte, opepřete a přihoďte k němu nakrájenou i mraženou zeleninu. Míchejte a restujte, přidejte koření na čínu. Nakonec do pokrmu přilijte sójovou omáčku a ještě ho ohřejte k varu, ale už nevařte. Ochutnej, dochuť, servis.