Vepřová čína

Hlavní jídlo (vytvořil*a Bouky)
název množství (na 13.0 porcí)
Maso - vepřové 1.7 kilogramy
rýže 867 gramy
Mrkev [kus] 3.5 kusy
Pórek [kus] 2.2 kusy lze nahradit jarní cibulkou
Cibule [kus] 2.2 kusy velká
mražená čínská zelenina 1.7 kusy
Sójová omáčka 0.4 mililitry
koření na Čínu 0.4 kusy
Olej slunečnicový
Koření - pepř černý
Sůl

návod k přípravě

Kýtu očistěte a nakrájejte na nudličky. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kolečka. Pórek a mrkev umýt a nakrájet na kolečka. Dejte vařit rýži. Na hlubší pánvi rozpalte olej, přidejte do něj vepřové nudličky a za stálého míchání je prudce opékejte tak dlouho, dokud se maso nezatáhne. Maso osolte, opepřete a přihoďte k němu nakrájenou i mraženou zeleninu. Míchejte a restujte, přidejte koření na čínu. Nakonec do pokrmu přilijte sójovou omáčku  a ještě ho ohřejte k varu, ale už nevařte. Ochutnej, dochuť, servis.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti