název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
Brambory | 2.6 kilogramy | |
Maso - kuřecí, prsa | 1.9 kilogramy | |
Strouhanka | 1.1 kilogramy | |
Olej slunečnicový | 743 mililitry | |
Mléko | 743 mililitry | |
Mouka - polohrubá | 371 gramy | |
Vejce slepičí | 4.5 kusy | |
Koření - pepř černý | ||
Bazalka | ||
Sůl | ||
česnek koření |
Vege verze - koupila bych aspon malý květák nebo brokolici, k tomu nastrouhala mrkev, hrášek v plackách není ideál + vejce+ strouhanka/mouka+mléko+koření + Okurka na salát 8x 2 (nebo 2-3 staré rohlily-joontam pilny)
Postup
1. Maso nakrájet, osolit, opepřit a poklepat (nejrychlejší je všechno maso si rozložit na velký vál, najednou vše osolit-pepřit a rozklepat, potom vše otočit na druhou stranu a znova)
2. Připravit si hrnce/mísy na trojobal (hladká mouka, strouhanka, vejce + mléko)
3. Vejce ředit mlékem (bohatě stačí a je to levnější varianta) + trochu osolit.
4. Všechno maso obalit v trojobalu.
5. Na kamnech ve velkých hrncích rozpálit olej v dostatečné vrstvě, smažit dostatečně z obou stran (ne moc zprudka, aby se maso udělalo v celé tloušťce).
6. Hotové řízky schovávat v hrnci s pokličkou