název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
Kuřecí prsa | 1.6 kilogramy | |
Těstoviny | 1.3 kilogramy | |
Smetana ke šlehání | 650 mililitry | |
Ocet | 3.6 mililitry | 7 lžiček |
Mouka - hladká | 3.6 gramy | 7 lžic |
Koření - paprika sladká, mletá | 3.6 gramy | 7 lžic |
Koření - bobkový list | 3.6 kusy | |
Cibule [kus] | 3.6 kusy | |
Kuřecí vývar | ||
Koření - pepř černý | ||
Sůl | ||
Olej řepkový |
1) Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na větší kousky, dáme do misky, osolíme, opepříme a promneme, aby se koření dostalo všude.
2) V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené maso.
3) Krátce zarestujeme, aby se maso zatáhlo, poté zaprášíme sladkou paprikou, promícháme a ihned podlijeme kuřecím vývarem.
4) Do hrnce přidáme bobkový list a vše dusíme pod pokličkou doměkka, až se maso pomalu začne rozpadat.
5) Maso z omáčky vyjmeme, nalijeme do ní polovinu smetany a pokud je třeba, dolijeme ještě trochu vývaru. Vše přivedeme k varu.
6) Ve zbytku smetany rozšleháme trochu hladké mouky a za stálého míchání vlijeme do vroucí omáčky. Metličkou rozšleháme, aby se netvořily hrudky.
7) Dobře provaříme alespoň 15 minut, aby se ztratila chuť mouky, do omáčky vrátíme maso a vařič vypneme. Dosolíme a opepříme, případně můžeme zakápnout lžičkou octa.