Minestrone

Polévka (vytvořil*a Petr Herold)
název množství (na 13.0 porcí)
Zeleninový vývar 3.2 litry
Sekaná rajčata 1.3 kilogramy
Fazole červené - v nálevu 650 gramy
Těstoviny 406 gramy mušle
Máslo 102 gramy
Celer řapíkatý 6.5 gramy 16 stonků
Mrkev [kus] 4.9 kusy
Koření - bobkový list 3.2 kusy
Cibule [kus] 3.2 kusy
Česnek [palice] 0.4 kusy
Rajčatový protlak 1 velká plechovka
Koření - tymián
Koření - pepř černý
Sůl

návod k přípravě

1) V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm mrkev, cibuli a celer. Přidejte česnek, bobkový list a tymián.

2) Vmíchejte protlak, přilijte vývar, přidejte rajčata a přiveďte k varu.

3) Do vroucí polévky přisypte těstoviny a vařte na skus.

4) Přidejte fazole.

5) Dochuťte solí a pepřem.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti