název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
Zeleninový vývar | 3.2 litry | |
Sekaná rajčata | 1.3 kilogramy | |
Fazole červené - v nálevu | 650 gramy | |
Těstoviny | 406 gramy | mušle |
Máslo | 102 gramy | |
Celer řapíkatý | 6.5 gramy | 16 stonků |
Mrkev [kus] | 4.9 kusy | |
Koření - bobkový list | 3.2 kusy | |
Cibule [kus] | 3.2 kusy | |
Česnek [palice] | 0.4 kusy | |
Rajčatový protlak | 1 velká plechovka | |
Koření - tymián | ||
Koření - pepř černý | ||
Sůl |
1) V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm mrkev, cibuli a celer. Přidejte česnek, bobkový list a tymián.
2) Vmíchejte protlak, přilijte vývar, přidejte rajčata a přiveďte k varu.
3) Do vroucí polévky přisypte těstoviny a vařte na skus.
4) Přidejte fazole.
5) Dochuťte solí a pepřem.