Gulášovka

Polévka (vytvořil*a Petr Herold)
název množství (na 13.0 porcí)
Hovězí vývar 3.5 litry
Maso - hovězí mleté 867 gramy
Rajčatový protlak 35 gramy
Brambory [kus] 8.7 kusy
Mouka - hladká 6.5 gramy 15 lžic
Koření - majoránka, sušená 3.9 gramy 9 lžic
Cibule [kus] 3.9 kusy
Koření - paprika sladká, mletá 2.6 gramy 6 lžic
Koření - paprika uzená 1.3 gramy 3 lžíce
Koření - kmín 1.3 gramy drcený, 3 lžíce
Česnek [stroužek] 5.2 stroužek
Sádlo
Koření - pepř černý
Sůl

návod k přípravě

1) Na sádle v hrnci orestujeme cibuli dozlatova.

2) Přidáme maso a orestujeme.

3) Zaprášíme moukou, přidáme koření a restujeme.

4) Přidáme protlak a poté zalijeme vývarem.

5) Přidáme majoránku a brambory nakrájené na kostičky.


úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti