Kotlovina

název množství (na 8 porcí)
Maso - vepřové 1.6 kilogramy Směs, může být koleno, krkovice, kýta. I jiná masa nebo klobásy
Rajčata 1 kilogramy
Cibule 1 kilogramy
Brambory 1 kilogramy
Mrkev 800 gramy
Žampiony 500 gramy
Sádlo 80 gramy
Paprika červená [kus] 4 kusy
Chléb [bochník] 1 kusy
Česnek [palice] 1 kusy
Hlavní jídlo

(vytvořil*a Orl¡k)

návod k přípravě

Kotlovina je srbské/chorvatské jídlo, vpodstatě "guláš" či hustá polévka se spoustou zeleniny. Maso nakrájet na kusy a nakořenit (sůl, pepř, česnek, olej, červené víno), nechat v chladu odležet (není nutné). Možno využít i maso po grilovačce, syrové či upečené. Nakrájet zeleninu, cibuli na plátky, mrkev na kolečka, papriku a rajčata na kousky, žampiony přepůlit, brambory na kousky. Opéct maso na sádle, dát stranou. Na sádlo přidávat postupně cibuli, až změkne, tak mrkev, po chvíli paprika. Až vše změkne, přidat rajčata (celkem max 20 minut). Přidat vodu (vývar, červené víno), brambory, vrátit maso, zvolna vařit do měkka.

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky