název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
zeleninový vývar | 1.6 litry | |
Kuskus | 910 gramy | |
Uzené tofu | 650 gramy | |
Ředkvička | 390 gramy | |
Mrkev | 162 gramy | |
Máslo | 162 gramy | |
bazalka | 13 gramy | |
Koření - pepř černý | 6.5 gramy | |
Cuketa [kus] | 3.2 kusy | |
Olej olivový | 3.2 polévkové lžíce | |
Sůl |
Kuskus zalijeme zeleninovým vývarem podle návodu na obalu a necháme stranou. Cuketu nakrájíme na kostičky, prosolíme a necháme chvíli v sítku vykapat. Mezitím si nakrájíme mrkev a ředkvičky na kolečka. V rozpálené pánvi rozpustíme olej a ghí (máslo) a chvíli na něm restujeme česnek, rozkřupnutý plochou stranou nože. Přihodíme kolečka mrkve, promícháme a restujeme na mírném plameni chvíli samotné, protože jsou nejtvrdší. Po nich přidáme cuketu, kterou předtím propláchneme tekoucí vodou od soli a osušíme. Nakonec na chvíli přihodíme kolečka ředkviček.
Hotovou zeleninu dochutíme solí a pepřem, promícháme s kuskusem a bylinkami. Nakonec opláchneme a osušíme tofu od nálevu, nakrájíme na kostky a chvíli v pánvi po zelenině necháme restovat. Přimícháme do kuskusu a posypeme bylinkami.