Ovesná kaše s mlékem (Ii)

Snídaňové (vytvořil*a Irena Marková Ii)
název množství (na 30.0 porcí)
Mléko 8 litry
Ovesné vločky 2.5 kilogramy
Cukr řepný, bílý 1000 gramy
Mandle sekané (plátky) 350 gramy
Rozinky 300 gramy
Kompot 30 kusy
Koření - skořice mletá 6 gramy

návod k přípravě

Večer: Necháme vločky naložit v mléce aby všechny byli ponořené + 1cm navíc mléka

Postup:

Ráno popřípadě dolijeme mléko podle potřeby a necháme vařit. Během stálého míchání budou vločky tuhnout. Odebíráme z plotny když kaše bude odpadat z vařečky nebo chvíli před abych z toho neměli úplně pevnou hmotu.

Servírujeme s cukrem a skořicí, rozinky, další sušené ovoce nebo kompoty (švestky, meruňky)


Další suroviny: 

sušené ovoce, skořice, cukr moučka

úkoly

název popis dnů před vařením
Namočit Večer před necháme namočit vločky v mléce 1

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti