Ovesná kaše s mlékem (Ii)

Snídaňové (vytvořil*a Irena Marková Ii)
název množství (na 13.0 porcí)
Mléko 3.5 litry
Ovesné vločky 1.1 kilogramy
Cukr řepný, bílý 433 gramy
Mandle sekané (plátky) 152 gramy
Rozinky 130 gramy
Kompot 13 kusy
Koření - skořice mletá 2.6 gramy

návod k přípravě

Večer: Necháme vločky naložit v mléce aby všechny byli ponořené + 1cm navíc mléka

Postup:

Ráno popřípadě dolijeme mléko podle potřeby a necháme vařit. Během stálého míchání budou vločky tuhnout. Odebíráme z plotny když kaše bude odpadat z vařečky nebo chvíli před abych z toho neměli úplně pevnou hmotu.

Servírujeme s cukrem a skořicí, rozinky, další sušené ovoce nebo kompoty (švestky, meruňky)


Další suroviny: 

sušené ovoce, skořice, cukr moučka

úkoly

název popis dnů před vařením
Namočit Večer před necháme namočit vločky v mléce 1

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti