název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
Mléko | 3.5 litry | |
Ovesné vločky | 1.1 kilogramy | |
Cukr řepný, bílý | 433 gramy | |
Mandle sekané (plátky) | 152 gramy | |
Rozinky | 130 gramy | |
Kompot | 13 kusy | |
Koření - skořice mletá | 2.6 gramy |
Večer: Necháme vločky naložit v mléce aby všechny byli ponořené + 1cm navíc mléka
Postup:
Ráno popřípadě dolijeme mléko podle potřeby a necháme vařit. Během stálého míchání budou vločky tuhnout. Odebíráme z plotny když kaše bude odpadat z vařečky nebo chvíli před abych z toho neměli úplně pevnou hmotu.
Servírujeme s cukrem a skořicí, rozinky, další sušené ovoce nebo kompoty (švestky, meruňky)
Další suroviny:
sušené ovoce, skořice, cukr moučka