Řecký kuskus salát

název množství (na 4 porcí)
Kuskus 280 gramy
Rajčata 250 gramy cherry
Cizrna - suchá 100 gramy
sýr feta 75 gramy
Olivy černé [balení] 1 kusy
Okurka [kus] 1 kusy
Citrony [kus] 1 kusy
Cibule červená [kus] 1 kusy
Olej olivový 5 polévkové lžíce
Koření - oregano 1 čajové lžičky
Koření - pepř černý
Sůl
Hlavní jídlo

(vytvořil*a Fons Beníšky)

vegetariánské snadné

návod k přípravě

Cizrnu uvařte doměkka.

Do menšího hrnce si dejte kuskus, dvě lžíce olivového oleje, špetku soli, oregano a promíchejte vidličkou tak, aby se pěkně obalilo každé zrnko. Tuto směs zalijte horkým nebo teplým vývarem či vodou, přiklopte pokličkou a nechte nabobtnat. Po 5 - 10ti minutách v závislosti na teplotě vody bude kuskus už měkký na skus a tedy hotový a připravený k dalšímu postupu. Mezitím si připravte do salátové mísy všechny zbývající ingredience (zeleninu i sýr nakrájet na kostičky). Hotový kuskus načechrejte vidličkou a přidejte do mísy. Vše lehce promíchejte, na vrch přidejte čerstvé oregano na ozdobu a salát můžete servírovat takto vlažný nebo i vychlazený.

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky