Zeleninové placičky
Hlavní jídlo
(vytvořil*a Pam )
vegetariánské
název |
množství (na 60.0 porcí) |
|
Olej slunečnicový |
3 litry
|
|
Strouhanka |
2 kilogramy
|
|
Mléko |
2 litry
|
pozor na bezlaktozovou variantu |
Mrkev |
1.8 kilogramy
|
|
Cuketa |
1.8 kilogramy
|
|
Hrách |
1.5 kilogramy
|
|
Vejce slepičí |
30 kusy
|
|
Koření - majoránka, sušená |
10 gramy
|
|
květák |
5 kusy
|
|
Česnek [palice] |
1.7 kusy
|
|
Koření - pepř černý |
|
|
Sůl |
|
|
návod k přípravě
- přes noc namočený hrách vařte do měkka, slejte, rozmixujte, nebo rozmačkejte na co nejjemnější "kaši". Aby to šlo pépe, můžete si tam přidat část mléka
- Zeleninu vařte v mírně osolené vodě do změknutí, cca 10 minut.
- Nechte důkladně okapat a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Co nepůjde rozšťouchat, nastrouhejte nahrubo.
- Smíchejte zeleninu, hrách, vejce, mléko, sůl, pepř, majoránku, česnek a strouhanku tak, aby směs byla kompaktní a daly se z ní tvarovat placičky.
- Placičky smažte na oleji z obou stran dozlatova
- Podáváme s bramborami, na všechny způsoby, doporučujeme šťouchané
galerie
zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti