Bramborový guláš (kopie)

název množství (na 10 porcí)
Voda 3 litry
Brambory 1.8 kilogramy
Klobása/točený salám/špekáček 5 kusy
Brambory [kus] 4 kusy
Chléb [bochník] 3 kusy
Cibule [kus] 2.5 kusy
Olej slunečnicový 0 mililitry
Koření - pepř černý 0 gramy
Koření - paprika sladká, mletá 0 gramy
Koření - paprika pálivá, mletá 0 gramy
Koření - majoránka, sušená 0 gramy
Koření - kmín 0 gramy
Česnek [stroužek] 5 stroužek
Sůl 0 polévkové lžíce
Hlavní jídlo

(vytvořil*a Bára)

návod k přípravě

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Mezitím klobásky nebo jinou uzeninu nakrájíme na kostičky. Vložíme ji k cibulce a pár minut restujeme. Přidáme trochu drceného kmínu, sladkou a pálivou papriku a necháme zpěnit. Vše zalijeme vodou, přidáme oloupané a na větší kostičky nakrájené brambory. Guláš vaříme do změknutí brambor. Guláš zahustíme najemno nastrouhanými bramborami a vaříme do většinového rozvaření nastrouhaných brambor (Můžeme je přidat zároveň s bramborami na kostičky). Nakonec dochutíme majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky