hlívový guláš na černém pivě

Hlavní jídlo (vytvořil*a Fons Beníšky)
název množství (na 4.0 porcí)
hlíva 800 gramy
pivo 500 mililitry
Cibule 200 gramy
Brambory 200 gramy
Rajčatový protlak 50 gramy
Olej slunečnicový
Koření - pepř černý
Koření - paprika uzená
Koření - majoránka, sušená
Koření - kmín drcený
Hořčice - plnotučná 2 polévkové lžíce
Sůl

návod k přípravě

Cibuli a hlívu nakrájíme na proužky (z hlívy se do guláše nedávají už tužší spodky nožek). Půlku brambor nakrájíme na kostky, zbytek nastrouháme na jemném struhadle. Na oleji posmažíme cibuli dostklovata, pak přidáme hlívu a posmažíme spolu. Přisypeme všechno koření (nešetříme hlavně uzenou paprikou a drceným kmínem), kostičky brambor, rajčatový protlak a pivo a přilijeme vodu do ponoru (zhruba 300 ml). Přikryjeme poklicí a necháme dusit asi 45 min, ale průběžně mícháme (dokud není vše měkké a zároveň se nevydusí polovina tekutiny).
Do téměř hotového guláše dáme nastrouhané brambory a povaříme vše dohromady 5 min, dokud guláš nezhoustne. Vše finálně dochutíme a vmícháme hořčici. 

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti