Vepřové v mrkvi

Hlavní jídlo (vytvořil*a Klára Ondříčková (Káďa))
název množství (na 13.0 porcí)
vepřové maso (plec) 2.3 kilogramy
Mrkev 1.9 kilogramy
Voda 1.6 litry
Cibule 488 gramy
olej 98 mililitry
Mouka - hladká 26 gramy
Koření - kmín 6.5 gramy
Sůl

návod k přípravě

1 Vepřovou plec nakrájejte na kostky a osolte. Mrkev oloupejte a nakrájejte na silnější plátky nebo na špalíčky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. 2 V kastrolu rozehřejte máslo a olej. Přidejte cibuli, osolte a pomalu orestujte dozlatova (dejte tomu alespoň 15 minut). 3 Přidejte vepřovou plec a promíchejete. Restujte maso dále společně s cibulí. Nechte maso pustit šťávu a tu nechte vypéct na tuk. Zaprašte moukou, přidejte kmín a zalijte vývarem. 4 Na nízkém pplameni postupně přiveďte k mírnému varu. Přidejte mrkev a společně poduste do změknutí (alespoň hodinu). V průběhu občas zkontrolujte a podle potřeby přidejte trochu vody navíc. https://recepty.cuketka.cz/veprove-v-mrkvi/ (Alternativa - místo masa nebo jeho části použijte vařenou cizrnu.)

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti