Jarní kuskus s uzeným tofu

Hlavní jídlo (vytvořil*a Klára Ondříčková (Káďa))
název množství (na 13.0 porcí)
zeleninový vývar 1.6 litry
Kuskus 910 gramy
Ředkvička 390 gramy svazek (=100-150g)
Mrkev 162 gramy
uzené tofu 3.2 kusy (1 balení = 180 g)
Cuketa [kus] 3.2 kusy (1ks = 400g)
Koření - pepř černý
bazalka
Olej olivový 3.2 polévkové lžíce (1PL = 10 ml)
ghí 3.2 polévkové lžíce
Sůl

návod k přípravě

Kuskus zalijeme zeleninovým vývarem podle návodu na obalu a necháme stranou. Cuketu nakrájíme na kostičky, prosolíme a necháme chvíli v sítku vykapat. Mezitím si nakrájíme mrkev a ředkvičky na kolečka. V rozpálené pánvi rozpustíme olej a ghí (máslo) a chvíli na něm restujeme česnek, rozkřupnutý plochou stranou nože. Přihodíme kolečka mrkve, promícháme a restujeme na mírném plameni chvíli samotné, protože jsou nejtvrdší. Po nich přidáme cuketu, kterou předtím propláchneme tekoucí vodou od soli a osušíme. Nakonec na chvíli přihodíme kolečka ředkviček.
Hotovou zeleninu dochutíme solí a pepřem, promícháme s kuskusem a bylinkami. Nakonec opláchneme a osušíme tofu od nálevu, nakrájíme na kostky a chvíli v pánvi po zelenině necháme restovat. Přimícháme do kuskusu a posypeme bylinkami.

https://karolinafour.cz/recepty/jarni-kuskus-s-uzenym-tofu/

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti