název | množství (na 30.0 porcí) | |
---|---|---|
Brambory | 1.2 kilogramy | |
Mouka - hladká | 100 gramy | možno vynechat - bezlepek |
Mrkev [kus] | 3 kusy | |
Cibule [kus] | 3 kusy | |
Petržel | 1 ks | |
Petržel | ||
Olej slunečnicový | ||
Koření - pepř černý | ||
Koření - majoránka, sušená | ||
Koření - kmín | ||
Celer bulvový | 0,5 ks | |
Česnek [stroužek] | 4 stroužek | |
Sůl |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, ostatní zeleninu také. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku (můžeme udělat i bez = bezlepkové) a smažíme dozlatova. Můžeme přidat kmín a pepř.
Pak zalijeme vodou (cca 9-10 l), rozmícháme a uvedeme do varu. Potom přidáme nakrájenou zeleninu a brambory. Bramboračku vaříme, dokud není všechno měkké. Dochutíme prolisovaným nebo jemně nasekaným česnekem, podle chuti osolíme, přidáme majoránku a bramboračku už jen krátce povaříme.