název | množství (na 36.0 porcí) | |
---|---|---|
Červená čočka | 2 kilogramy | |
Rajčata | 1.2 kilogramy | |
Cibule | 1 kilogramy | |
Chléb [bochník] | 4 kusy | |
Citróny | 3 kusy | |
Česnek [palice] | 2 kusy | |
Zázvor | 1 kusy | docela velký kus |
Olej slunečnicový | ||
Koření - římský kmín | 6 polévkových lžic / 36 porcí | |
Koření - pepř černý | ||
Koření - kurkuma | 2 čajové lžičky / 36 porcí | |
Sůl |
Cibulku nadrobno, lehce osmažit na oleji
Přidat nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek, římský kmín, kurkumu, oloupaný a na plátky nakrájený citron, ještě asi 2 minuty nechat opékat.
Mezitím opláchnout čočku (dokud je voda bílá, oplachovat dál), nasypat pak do hrnce, přidat rajčata a asi litr vody (tak, aby bylo vše ponořeno); necháme vařit, než čočka změkne, kontrolujeme a přiléváme vodu, je-li jí málo.
Na konci dochutíme pepřem a solí. Podáváme s chlebem.