polévka z červené čočky

název množství (na 36 porcí)
Červená čočka 2 kilogramy
Rajčata 1.2 kilogramy
Cibule 1 kilogramy
Chléb [bochník] 4 kusy
Citróny 3 kusy
Česnek [palice] 2 kusy
Zázvor 1 kusy docela velký kus
Olej slunečnicový
Koření - římský kmín 6 polévkových lžic / 36 porcí
Koření - pepř černý
Koření - kurkuma 2 čajové lžičky / 36 porcí
Sůl
Polévka

(vytvořil*a Fons Beníšky)

vegetariánské veganské bez laktózy

návod k přípravě

Cibulku nadrobno, lehce osmažit na oleji

Přidat nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek, římský kmín, kurkumu, oloupaný a na plátky nakrájený citron, ještě asi 2 minuty nechat opékat.

Mezitím opláchnout čočku (dokud je voda bílá, oplachovat dál), nasypat pak do hrnce, přidat rajčata a asi litr vody (tak, aby bylo vše ponořeno); necháme vařit, než čočka změkne, kontrolujeme a přiléváme vodu, je-li jí málo.

Na konci dochutíme pepřem a solí. Podáváme s chlebem.

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky