polévka z červené čočky

Polévka (vytvořil*a Fons Beníšky)
vegetariánské veganské bez laktózy
název množství (na 13.0 porcí)
Červená čočka 722 gramy
Rajčata 451 gramy
Cibule 361 gramy
Chléb [bochník] 1.4 kusy
Citróny 1.1 kusy
Česnek [palice] 0.7 kusy
Zázvor 0.4 kusy docela velký kus
Olej slunečnicový
Koření - římský kmín 6 polévkových lžic / 36 porcí
Koření - pepř černý
Koření - kurkuma 2 čajové lžičky / 36 porcí
Sůl

návod k přípravě

Cibulku nadrobno, lehce osmažit na oleji

Přidat nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek, římský kmín, kurkumu, oloupaný a na plátky nakrájený citron, ještě asi 2 minuty nechat opékat.

Mezitím opláchnout čočku (dokud je voda bílá, oplachovat dál), nasypat pak do hrnce, přidat rajčata a asi litr vody (tak, aby bylo vše ponořeno); necháme vařit, než čočka změkne, kontrolujeme a přiléváme vodu, je-li jí málo.

Na konci dochutíme pepřem a solí. Podáváme s chlebem.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti