Čočkový dhál s rýží (Šalvěj)
Hlavní jídlo
(vytvořil*a Jóža (7. oddíl Šalvěj Benešov))
název |
množství (na 8.0 porcí) |
|
Krájená rajčata v plechovce |
425 gramy
|
|
Kokosové mléko |
400 gramy
|
|
Červená čočka |
200 gramy
|
|
Rýže |
60 gramy
|
|
Zázvor |
2 kusy
|
cm |
Cibule [kus] |
2 kusy
|
|
Citróny |
1 kusy
|
šťáva |
Koriandr čerstvý |
|
|
Koření - kurkuma |
|
|
Bujón - zeleninový |
|
|
Česnek [stroužek] |
3 stroužek
|
|
návod k přípravě
- Ve větším hrnci rozpalte olej. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte do sklovata. Česnek, zázvor zbavte slupky a nakrájejte na drobno. Stejně tak nakrájejte chilli papričky, koriandr, citrónovou trávu a vše spolu s kořením přidejte do hrnce orestovat. Restujte na mírném plameni zhruba, dokud se vše společně nerozvoní.
- Červenou čočku dobře několikrát propláchněte a přidejte do hrnce a osolte. Přidejte plechovku krájených rajčat, zeleninový vývar, kokosové mléko a přiveďte k varu. Vařte do změknutí čočky.
- Dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu.
galerie
zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti