Krupičková kaše

Hlavní jídlo (vytvořil*a Arwen)
bez lepku bez laktózy snadné
název množství (na 4.0 porcí)
Mléko polotučné - bezlaktózové 1 litry Bezlaktózové mléko bývá ve fialových krabicích.
Rýžová krupička 8 polévkové lžíce Je potřeba to brát s rozumem a podle toho, jak hustou chceme kaši mít.
Cukr - vanilínový 2 polévkové lžíce Dáváme podle chuti, často to není vůbec potřeba.
Sůl 0.1 polévkové lžíce Špetka

návod k přípravě

Mléko nalijeme do kastrůlku, přidáme špetku soli a rýžovou krupici. Směs zamícháme a za stálého míchání přivedeme k varu.

Vaříme jen krátce, stačí minuta až dvě, na mírném ohni, prostě až kaše zhoustne tak, jak ji chceme mít hustou.

Kastrůlek odstavíme z plotny a můžeme rovnou podávat. Na talíři můžeme kaši ozdobit dle libosti ovocem, kakaem, skořicí... případně i trochou másla (bezlaktózového), nicméně to není vůbec nutné, kaše je velmi chutná i bez něj.


Jestli kaši s kakaem míchat nebo nemíchat nechám na každém z vás :-)

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti