pražené musli

Snídaňové (vytvořil*a Fons Beníšky)
vegetariánské
název množství (na 18.0 porcí)
Ovesné vločky 2 kilogramy
Mléko 2 litry
Máslo 500 gramy
Strouhaný kokos 200 gramy
Čokoláda 200 gramy
Slunečnicová semínka 100 gramy
Rozinky 100 gramy
Oříšky 100 gramy
Dýňová semínka 100 gramy
jogurt bílý velký 1kg 1 kusy
Koření - skořice mletá
Lněná semínka 100 polévkové lžíce
Med 10 polévkové lžíce

návod k přípravě

Rozpustit máslo, přidat semínka a nechat opražit. Široké dno použité nádoby pokryjte vrstvou ovesných vloček a zahřívejte konstantním mírným plamenem. Pak strouhaný kokos, rozinky, oříšky. Skořici nepražte dlouho. Po eliminaci vlivu konstantního mírného plamenu rozmíchejte dvě lžíce medu. Med doposud sypkou hmotu spojí, vytvoří lákavé hrudky, zvláční. Stačí ho trošku.

Upražit musli do optimálna trvá docela dlouho (20 min), ale spálit se dá i během pěti sekund nepozornosti. Vyzkoušeno. Jestli nevěříte, můžete si to taky zkusit. Už to vyzkoušel kde kdo…

úkoly

název popis dnů před vařením
upražit musli upražit musli dle receptu 2

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti