název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
Mouka - polohrubá | 26 gramy | |
Vejce slepičí | 13 kusy | |
Mléko | 13 mililitry | |
Kypřící prášek | 13 kusy | |
Kompot | 13 kusy | |
Cukr řepný, bílý | 13 gramy | |
Olej slunečnicový | 6.5 mililitry |
Počítáno na hrnky
Postup:
Všechno smícháme do mísy, nejlépe začít cukrem s vejci, pak přidat olej a mléko a nakonec mouku ve které již máme přidaný kypřící prášek. Všechno promícháme.
Přidáme buď 0,5 máku, nebo ovoce podle toho co chceme mít za buchtu.
Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a případně přidáme nahoru kousky ovoce.
Pečeme než nebude špejle do ní píchnutá zcela suchá (nebude se na ni lepit těsto)
Další suroviny:
mák, polevy 4