Buchta

Moučník, dezert (vytvořil*a Buky)
název množství (na 1.0 porcí)
Mouka - polohrubá 71 gramy 2
Mléko 36 mililitry 1
Cukr řepný, bílý 36 gramy 1
Olej slunečnicový 18 mililitry 0.5
Vejce slepičí 0.1 kusy
Kypřící prášek 0.1 kusy
Kompot 0.1 kusy

návod k přípravě

Počítáno na hrnky - v poznánkách

Postup:

Všechno smícháme do mísy, nejlépe začít cukrem s vejci, pak přidat olej a mléko a nakonec mouku ve které již máme přidaný kypřící prášek. Všechno promícháme.

Přidáme buď 0,5 máku, nebo ovoce podle toho co chceme mít za buchtu.

Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a případně přidáme nahoru kousky ovoce.

Pečeme než nebude špejle do ní píchnutá zcela suchá (nebude se na ni lepit těsto)


Další suroviny:

mák, polevy 4

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti