Rýžový nákyp

Hlavní jídlo (vytvořil*a Buky)
název množství (na 27.0 porcí)
Mléko 10 litry
Rýže arborio (kulatozrnná) 3 kilogramy
Hřebíček 10 kusy
Vejce slepičí 2 kusy
Kompot 2 kusy

návod k přípravě

Postup: 

Rýži propláchneme a dáme vařit do studené vody s hřebíčkem. Až bude rýže chvíli od uvaření tak ji slejeme a dáme do vařícího mléka. Tam rýži dovaříme do měkka až do kaše. Je potřeba stále míchat aby se zespod nespalovala. Kaši pak odstavíme a dáváme do pekáče, prokládáme s ovocem. Poslední vrstvou bude rýže, kterou posypeme skořicí a rovnoměrně nalijeme 1-2 vejce.

Podáváme s moučkovým cukrem se skořicí a kompotem. 

Kolik toho je:

2 pekáče stačí, zbylou kaši můžeme dát ke svačině nebo ráno na snídani. 

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti