Rýžový nákyp

Hlavní jídlo (vytvořil*a Buky)
název množství (na 1.0 porcí)
Mléko 370 mililitry
Rýže arborio (kulatozrnná) 111 gramy
Hřebíček 0.4 kusy
Vejce slepičí 0.1 kusy
Kompot 0.1 kusy

návod k přípravě

Postup: 

Rýži propláchneme a dáme vařit do studené vody s hřebíčkem. Až bude rýže chvíli od uvaření tak ji slejeme a dáme do vařícího mléka. Tam rýži dovaříme do měkka až do kaše. Je potřeba stále míchat aby se zespod nespalovala. Kaši pak odstavíme a dáváme do pekáče, prokládáme s ovocem. Poslední vrstvou bude rýže, kterou posypeme skořicí a rovnoměrně nalijeme 1-2 vejce.

Podáváme s moučkovým cukrem se skořicí a kompotem. 

Kolik toho je:

2 pekáče stačí, zbylou kaši můžeme dát ke svačině nebo ráno na snídani. 

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti