Bramborové těsto s jablky

Hlavní jídlo (vytvořil*a Buky)
název množství (na 30.0 porcí)
Mouka - polohrubá 2 kilogramy
Tvaroh plnotučný 1.5 kilogramy
Perník na strouhání 250 gramy
Máslo 250 gramy
Jablka 15 kusy
Bramborové těsto (pytlík) 10 kusy
Kompot 1 kusy

návod k přípravě

Postup:

Vytvoříme těsto podle návodu na pytlíkách (nejdříve sypké pak postupně tekuté) a z těsta se snažíme uplácat plněné kuličky naplněné kousky jablek (oškrábaných), nebo co nám kuchař dá. Pod těsto si dáme mouku aby se nám tolik nelepilo. Hotové kuličky dáváme vařit do vroucí vody a až vyplavou na povrch tak by měli být hotové ( je potřeba zkontrolovat řezem napůl). Podáváme s cukrem + skořice, sypkým perníkem, tvarohem a rozehřátým máslem.  

Poznámky:

Válení a vytváření těsta je proces na velmi dlouho (4 hodiny). Pro každého to vychází na cca 4 knedlíky ( záleží na tloušťce těsta)

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti