Bramborové těsto s jablky

Hlavní jídlo (vytvořil*a Buky)
název množství (na 30.0 porcí)
Jablko 2.5 kilogramy 15 kusů
Mouka - polohrubá 2 kilogramy
Tvaroh plnotučný 1.5 kilogramy
Máslo 500 gramy
Perník na strouhání 250 gramy
Bramborové těsto (pytlík) 10 kusy
Strouhaný perník 1 kusy
Ovoce z lesa 1 kusy
Kompot 1 kusy

návod k přípravě

Postup:

Vytvoříme těsto podle návodu na pytlíkách (nejdříve sypké pak postupně tekuté) a z těsta se snažíme uplácat plněné kuličky naplněné kousky jablek (oškrábaných), nebo co nám kuchař dá. Pod těsto si dáme mouku aby se nám tolik nelepilo. Hotové kuličky dáváme vařit do vroucí vody a až vyplavou na povrch tak by měli být hotové ( je potřeba zkontrolovat řezem napůl). Podáváme s cukrem + skořice, sypkým perníkem, tvarohem a rozehřátým máslem.  

Poznámky:

Válení a vytváření těsta je proces na velmi dlouho (4 hodiny). Pro každého to vychází na cca 4 knedlíky ( záleží na tloušťce těsta)

úkoly

název popis dnů před vařením
Hledat ovoce z lesa 3

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti