název | množství (na 1.0 porcí) | |
---|---|---|
Tempeh uzený | 56 gramy | |
Maso - Uzené maso | 56 gramy | |
Povidla - švestková | 33 gramy | 3 balení |
Sušené švestky | 17 gramy | 4 balení |
Smetana na vaření | 17 mililitry | |
Rozinky | 5.6 gramy | 1 balení |
Polenta | 5 lžic | |
Perník na strouhání | ||
Máslo | ||
Koření - skořice mletá | ||
Koření - perníkové koření | ||
Koření - pepř černý | ||
Koření - hřebíček | ||
Sůl |
Nádobu s vodou dejte na kamna a začněte přidávat ingredience: švestková povidla, sušené švestky, rozinky, kus skořice celé a pro jistotu zasypat skořicí mletou, několik hřebíčků. Pakliže se vám nedostává strouhaného perníku (a to se vám nedostává zcela jistě, pokud vaříte podle fonsího receptu), obohaťte stávající směs kořeními, o kterých vás napadne, že by mohly být standardní složkou perníku, a omáčku zahustěte povařenou kukuřičnou moukou (polentou). Nikdo nic nepozná a navíc bude výsledný produkt gluten-free, což je dnes v módě. Oficiální recepty zmiňují také mandlové nudličky. Disponujete-li takovou ingrediencí, bez obav ji vhoďte, ta už tomu neublíží. Další doslazování cukrem, ač zmiňované v receptech, nelze doporučit. Už tak je to sladký jak cecek. Nalejte do toho všeho smetanu, krátce to povařte a nechte odstát. Je-li výsledná chuť jalová, je tam nejspíš málo skořice.
Podávejte k uzenému masu s bramborovými šlíšky.