sejkory

název množství (na 36 porcí)
Brambory 1 kilogramy
Máslo 250 gramy nebo sádlo
Mouka - hladká 150 gramy
Mléko 20 mililitry
Vejce slepičí 2 kusy
Česnek [stroužek] 3 stroužek
Koření - pepř černý
Koření - majoránka, sušená 2 lžičky / 36 porcí
Sůl
Hlavní jídlo

(vytvořil*a Fons Beníšky)

vegetariánské

návod k přípravě

Brambory oloupeme a omyjeme. Nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme přebytečnou tekutinu. V trošce mléka rozšleháme vejce a přilijeme k bramborám, přisypeme hladkou mouku a směs okořeníme majoránkou a pepřem. Česnek utřeme se solí a přidáme do těsta. Všechno důkladně promícháme. Rozpálenou teflonovou pánev potřeme trochou sádla a těsto rozprostřeme do tenčí vrstvy. Placky zprudka opečeme po obou stranách. Před podáváním sejkory potřeme sádlem nebo máslem.

úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky