sejkory

Hlavní jídlo (vytvořil*a Fons Beníšky)
vegetariánské
název množství (na 1.0 porcí)
Brambory 28 gramy
Máslo 6.9 gramy nebo sádlo
Mouka - hladká 4.2 gramy
Mléko 0.6 mililitry
Vejce slepičí 0.1 kusy
Koření - pepř černý
Koření - majoránka, sušená 2 lžičky / 36 porcí
Česnek [stroužek] 0.1 stroužek
Sůl

návod k přípravě

Brambory oloupeme a omyjeme. Nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme přebytečnou tekutinu. V trošce mléka rozšleháme vejce a přilijeme k bramborám, přisypeme hladkou mouku a směs okořeníme majoránkou a pepřem. Česnek utřeme se solí a přidáme do těsta. Všechno důkladně promícháme. Rozpálenou teflonovou pánev potřeme trochou sádla a těsto rozprostřeme do tenčí vrstvy. Placky zprudka opečeme po obou stranách. Před podáváním sejkory potřeme sádlem nebo máslem.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti