rizoto

Hlavní jídlo (vytvořil*a Elhana 9. chlapecký oddíl)
název množství (na 35.0 porcí)
Cibule 500 gramy
Olej slunečnicový 300 mililitry
rýže 26 kusy masové
sklenice s mrkví 4 kusy
rýže 4 kusy vegetar.
kukuřice plechovka, větší 4 kusy
hrášek plechovka, větší 4 kusy
kyselé okurky 1 kusy 1-2x dle velikosti
Kečup

návod k přípravě

vege - než přidáte maso do hrnce odebrete trochu té zeleninové směsi do jiného hrnce a pak nezapomeňte tam dát 1-2 pytlíky rýže, než je všechny vykydnete do hrnce s masovou směsi


Postup


1. Zvlášť vaříme rýži ve velkém hrnci - může být trochu lepivá (v hrnci se pak bude michat vše dohromady - je třeba aby byl velký)

2. Nakrájíme cibuli, otevřeme všechny plechovky, které potřebujeme

3. V masových plechovkách pokrájíme maso na menší kousky Ize přímo v plechovce nožem

 4. Z plechovek a sklenic se zeleninou slít šťávu (do rizota ji nedávat)

5. Ve středním hrnci osmahneme cibuli dozlatova - nepřípálit, potom přidáme zeleninu, osolíme, opepříme (většinou přidáváme i bylinky - provensálské nebo bazalku) a necháme trochu prohř át a změknout

6. Když je zelenina měkká, přidáme maso a směs pořádně promícháme, maso necháme rozmělnit na malé kousky. 

7. Mezitím slijeme uvařenou

rýži, vysypeme ze sáčků do hrnce, v kterém se vařila a smas masa a zeleniny k rýží přidáme a pořádně promícháme (lépe ve dvou - jeden drží hrnec, druhý míchá - ne nutně na kamnech, ať se to zbytečně nepřipálí)

8. Pak už jen dochutit.

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti