rajská omáčka s masovými plackami

Hlavní jídlo (vytvořil*a Elhana 9. chlapecký oddíl)
název množství (na 13.0 porcí)
mleté maso 1.1 kilogramy
Rajčatový protlak 371 gramy
Olej slunečnicový 371 mililitry 1-2 l
Mouka - polohrubá 186 gramy
Mléko 186 mililitry
Cibule 186 gramy
Vejce slepičí 3.7 kusy
Rohlík [kus] 2.6 kusy
Česnek [palice] 0.7 kusy
Kečup 0.4 gramy 1-2x
Strouhanka
Koření - pepř černý
Sůl

návod k přípravě

Postup na omáčku


1. uděláme si základ na cibuli

2. je-li jíška hotová - zalit rychle vodou a při zalévání míchat, ať nejsou hrudky! 3. do rozmíchané tekutiny přidat a rozmíchat rajský protlak

4. přidat bobkový list (několik), nové koření (několik kuliček), trochu pepře a soli

5. dochutit cukrem - aby byla sladká a dalším

 6.trochu nechat provařit - ale hlídat, ať nevyběhne z hrnce - občas promíchat


Postup masové koule:


1. mleté maso smíchat s pepřem, česnekem, majoránkou, solí

2. rohlíky (starší) nakrájet na malé kostičky, namočit v mléce a tuhle hmotu pak přidat domletého masa 

3. cibuli nakrájet na velmi malé kostičky a přidat do masové směsi

4. vše pořádně promíchat, potom z „těsta" vytvořit kuličky (pro bublácké účely lepší placky -lépe se propečou na kamnech) a prudce osmažit

5. přidávat pak do ešusů k omáčce

úkoly

recept nemá úkoly

galerie

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti