terčiny tortily

název množství (na 36 porcí)
Červená čočka 2 kilogramy (pokud chceš vaření urychlit, je na směs do tortily super i konzervovaná cizrna, která už se nemusí nijak namáčet ani předvařovat)
Tofu 500 gramy
Rajčatový protlak 500 gramy
Paprika bílá 500 gramy
Tortila 36 kusy
Ledový salát [kus] 4 kusy
jogurt bílý velký 1kg 4 kusy
Cibule červená [kus] 4 kusy
Česnek [palice] 1 kusy
Koření - provensálské
Koření - pepř černý
Sůl
Hlavní jídlo

(vytvořil*a Fons Beníšky)

návod k přípravě

Nakrájej cibuli, papriku a balkánský sýr. Nejdřív trochu orestuj cibuli a pak k ní  přidej   papriku   a   balkánský   sýr   nebo   tofu.   Opepři,   osol,   přidej provensálské koření. Chvíli restuj, zalij trochou vody, přidej rajčatový protlak a promíchej. Do směsi nasyp červenou čočku a vyčkej, než čočka změkne tak akorát na skus. Podle potřeby můžeš přilívat vodu – záleží,jakou bude mít čočka zrovna žízeň. Směs by neměla být úplně „vodová“,aby pak nezdrhala pryč ztortily nebo nedejbože pryč z talíře. 


Dresing:Smíchej bílý jogurt sprovensálským kořením a česnekem.Do mističek dej ještě syrovou zeleninu (coleslaw promíchaný s ledovýmsalátem, rajčata, cibuli, olivy, nakrájený balkánský sýr), ať si každý můžetortilu vylepšit po svém. Pokud bys to chtěl/a urychlit, můžeš tortily všem ubalit, ale zas když to necháš na každém, tak je z toho celkem vtipné kontaktní jídlo :)


úkoly

recept nemá úkoly

zobrazit pro daný počet porcí
další možnosti
fotky