název | množství (na 13.0 porcí) | |
---|---|---|
Voda | 3.5 litry | |
kuřecí kosti | 867 gramy | |
Koření - bobkový list | 6.5 kusy | |
Petržel | 3 gramy | |
Mrkev [kus] | 3 kusy | |
Celer | 0.9 kusy | |
Těstoviny | písmenka? | |
Olej slunečnicový | ||
Koření - pepř černý | ||
bujón - kuřecí | dle chuti | |
Sůl |
Do studené vody vhodíme umyté kuřecí maso. Přidáme bobkový list, pepř. Vaříme minimálně dokud se neobjeví mastná oka a kuře bude uvařené. Nastrouháme mrkev, petržel a celer. Po uvaření vývaru vyndáme kuřecí křídla, vybereme kuličky pepře a bobkové listy. Vývar necháme stále probublávat a přidáme nastrouhanou zeleninu, popřípadě bujón. Maso obereme a vrátíme do polévky. Servis